#maskitkaikille suosittelemissa maskimalleissa täyttyvät seuraavat ominaisuudet. Emme suosittele maskeja, jotka eivät täytä näitä kriteerejä.
Sivustolle tulee ompelijoita, joiden maskit täyttävät nämä kriteeit.

http://www.maskitkaikille.fi/wp/wp-content/uploads/2020/05/KUN-TEET-TAI-OSTAT-KANGASMASKIA.pdf

Katso kangasmaskien käyttöohjeet täältä.

#MASKITKAIKILLE kangasmaskeilta vaadittavat ominaisuudet.
Myydäksesi tuotettasi tarkista, että nämä seikat täyttyvät.

KUN TEET TAI OSTAT KANGASMASKIA, TARKISTA JA OTA HUOMIOON SEURAAVAT SEIKAT!

Maskitkaikille.fi on määrittänyt tietyt ominaisuuskriteerit kangasmaskeille, joiden mukaisia maskeja hyvällä omallatunnolla voimme suositella. Nämä kriteerit on kerätty kokemuksista, pisaroiden sitomista, parasta suojausta ja istuvuutta sekä helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen. Nämä ovat maskitkaikille.fi sivuston omat laatuvaatimukset.
Täältä löytyvät ompelijat ovat muokanneet omat mallinsa vastaamaan näitä ominaisuuksia.
Myyjillä tulee olla vähintään toiminimi, jotta mainoslistaus on mahdollista.
Keräämme pääosin itse ompelevien yritysten tuotteita ja mahdolliset teollisesti tuotetut tuotteet ovat eri kategoriassa.

Tänne tulevat myyntilinkit ja hyväksytyt tuotteet tunnistat alla olevasta merkistä.
Merkki myönnetään vain parhaat ominaisuudet sisältäville tuotteille.

1. Maskin tulee olla ylä- ja sivureunoiltaan istuvia siten, ettei minnekään jää selkeitä ilma-aukkoja.

2. Yläreunassa on oltava taivuttelulanka (ei ruostuva tai allergisoiva, mikä kestää keittämisen ja silittämisen), jonka avulla nenänvierukset saadaan muotoiltua tiiviiksi.

3. Maskin ei tule mitoiltaan mennä korvien päälle vaan reunojen tulee olla sen verran kapeat, ettei ilmataskua synny sivuillekaan.

4. Maskin tulee taipua leuan alle niin, ettei alareuna jää alaspäin väljänä lepattamaan.

5. Maskissa tulee jäädä sisäpuolelle riittävästi hengitystilaa.

6. Maskissa tulee olla kaksikerroksinen puuvillakangas tai muu toimivaksi todettu kangas, joiden välissä on tasku lisäfiltterille. Jos liian monta kerrosta on ommeltuna kiinteeksi, saattaa hengitettävyys olla jo heti haastava, eikä siihen pysty silloin käyttäjä itse vaikuttamaan.

7. Maskissa tulee olla kuminauhakujat, jotta asiakas voi vaihtaa kuumissa käsittelyissä haurastuvat kuminauhat itse. Tilalle saa silloin laitettua myös pään taakse sidottavat nauhat halutessaan.
Poikkeuksena maskeja voi valmistaa kiinteillä taakse sidottavilla kuumuutta kestävillä nauhoilla, jolloin ne kestävät yhtä hyvin kuin kangas.
Kuminauhan tilalla toimii hyvin myös puuvillatrikoo, mikä kestää kuumuutta.

8. Maskien tulee kestää 90 asteen pesu tai 5 min keittämisen miedossa saippuavedessä. (Ei koske kuminauhoja, jotka varmasti haurastuvat).
Lisäksis maskien tulee kestää 3 pisteen silityskuumuus.

Nämä seikat pohjautuvat siihen, että se vaikutus mikä kangasmaskein voidaan saavuttaa, on otettu huomioon. Istuvuus takaa, ettei maskia tarvitse korjailla käytön aikana. Reunojen tiiviys estää sen, ettei omat pisarat pääse pakenemaan ulkopuolelleen ilma-aukkojen kautta.
Riittävä hengitystila tarvitaan, että maskia voi käyttää vaikkapa kauppareissuna ajan.
HUOM! mikäli sinulla on perussairauksia mitkä liittyvät hengitykseen tai sydämeen, neuvottele aina ensin lääkärin kanssa, onko sinun lainkaan suotavaa käyttää suojaa hengitysteiden edessä. Suoja vaikeuttaa aina hengittämistä, joten se tulee ottaa huomioon.
Asiakkaan kannalta on hyvä, jos hän voi itse vaihtaa kumilenkit tai nauhat, niiden mahdollisesti haurastuessa kuumuudessa.

Kun menet paikkaan jossa maskia on syytä käyttää, pidä huoli, ettei sinulla ole kiire ja voit liikkua rauhallisesti. Jos kiirehdit, hengitys kiihtyy ja maskin kanssa hengittäminen vaikeutuu. Silloin saattaa hengittää reilummin hiilidioksidia maskin sisältä takaisin keuhkoihin mikä saattaa aiheuttaa huimausta ja pyörrytystä. Mikäli näin käy, hakeudu ulkotiloihin mikäli mahdollista, ja poista maski. Eli rauhallisena ja kiireettömänä liikkuminen toimii parhaiten.

Olemme pyrkineet ottamaan huomioon seikat, jotka palvelevat ostajaa sekä tekijäänsä. Tietoutta siitä, mitä tulisi ottaa huomioon, on vielä vähän, joten pyrimme tarjoamaan valmiiksi ajatellut seikat maskien ominaisuuksina. Nämä kriteerit on rakentuneet tätä Koronatilannetta silmällä pitäen ja mahdolliseen muuhun käyttöön kaikki seikat eivät ole yhtä tähdellisiä.

MIETI MYÖS NÄMÄ ASIAT

– Ota huomioon jääkö maskiin sisälle riittävästi ilmatilaa, että pystyt hengittämään sen sisällä.
– Koko: Onko maski säädettävissä vai vaatiiko oikean kokoiset kasvot.
– Kuminauhojen tulee olla vaihdettavissa. (Kaikki kuminauhat haurastuvat nopeammin kuumassa käsittelyssä). Vaihdettavissa oleviin voi pujottaa tilalle myös nauhat niin haluttaessa.
– Älä valitse liian laaja-alaista maskia. Se saattaa vaikuttaa suojaavalta, mutta se jättää aina ilma-aukkoja helpommin ja sen lisäksi, sen riisuminen on enemmän pöpöjä ympärilleen levittävää.
– Pään yli vedettävät puffit eivät ole suojaavia.
– Kaulaliinat eivät ole suojaavia.

Hyvin istuva kompakti kaikilta reunoiltaan mahdollisimman kasvoja mukaileva malli on suojaavin.

HUOM! KAIKKI kuminauhat haurastuvat useissa kuumissa käsittelyissä, eli varaudu siihen, että joudut vaihtamaan kuminauhoja. Kuminauhojen kestävyydestä ei kannata antaa mitään takuita.

Pohjatiedot on hyvä olla, jotta voi sitten itse valita millaisen maskin haluaa.
Loppukädessä valinta on jokaisen oma.


Oikealla tavalla käytetty itse tehty kasvomaski saattaa vähentää hengitystie-eritteiden leviämistä ympäristöön, jolloin vähenee mahdollisuus viruksen leviämiselle. Kasvomaski voi olla viruksen levittäjä. Jos päälle puettua maskia puetaan päälle edestakaisin , sen ulkopinnasta ja käsistä voi joutua epäpuhtauksia suojaimen sisäpuolelle ja hengityselimiin.Huono kunto, hengitystiesairaudet, sydän- ja verisuonitaudit ja korkea ikä, aiheuttavat sen, että hengityksensuojaimia ei välttämättä jaksa käyttää tai terveysongelmat voivat pahentua. Älä siis tuputa maskin käyttöä kenellekään, koska niiden käytön turvallisuutta käyttäjälle ei voi tietää. Kun käytät itsetehtyä kasvomaskia, muista että, kasvomaskin paikalleen asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei likaantunut maski aiheuta tartuntariskiä.

VINKIT KASVOMASKIN TEKOON

  • Tee maski ohuesta kankaasta, jolloin maskista ei tule liian tiivis. Jos maskin hengitysvastus on liian suuri, sen läpi ei jaksa hengittää riittävän hyvin. Tällöin myös hiilidioksidin määrä hengitysilmassa nousee liian korkeaksi.
  • Huomioi , että kankaan pitää kestää 90 asteen pesu tai keittäminen. Jos maski on kertakäyttöinen, se voi hyvin olla materiaalia, joka mielletään kertakäyttöiseksi, esimerkiksi talouspaperia.
  • Kasvomaskin tulee peitettää suu ja nenä ja sen on pysyttävä hyvin kasvoilla. Maski ei saa myöskään kiristää liiallisesti käyttäjän päätä.

MUISTILISTA MASKIN KÄYTTÖÖN

  • Pese kädet, ennen kuin puet puhtaan maskin.
  • Älä koske kasvomaskiin, kun se on ylläsi.
  • Älä juo tai syö maskin käytön aikana.
  • Jos kosket maskin pintaan käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi.
  • Riisu maski ottamalla vain sen takaa kiinni. Älä koske maskin ulkopintaan.
  • Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.
  • Pese kangasmaski 90 asteen pesuohjelmalla tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele ja kuivaa maski.

ÄLÄ UNOHDA KÄSIENPESUA – KASVOMASKI ON VAIN LISÄTURVA

Muista maskia käyttäessäsi myös hyvä käsi- ja yskimishygienia, fyysisten tai lähikontaktien välttäminen sekä kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen.

ITSE TEHDYT KASVOMASKIT EIVÄT OLE VIRALLISIA HENGITYKSENSUOJAIMIA

Itse valmistettuja kasvomaskeja ei saa nimittää hengityksensuojaimiksi tai suu-nenäsuojuksiksi, sillä hengityksensuojainten ja suu-nenäsuojainten on täytettävä vaatimuksia, joilla niiden suojaavuus ja käytön turvallisuus voidaan todentaa. Vaatimukset ovat lainsäädäntöämme ja löytyvät henkilönsuojainasetuksesta EU 2016/425 ja lääkinnällisten laitteiden EU asetuksesta EU 2017/745. Tarkemmat tekniset vaatimukset ovat standardeissa EN 149 ja EN 14683.Lähde: https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/tietoa-itse-tehdyista-kasvomaskeista

Jaa sivu:
Translate »